Categorieën

10 hele handige tips voor uw barbeque!

Foto

Breng het vlees op kamertemperatuur

Laat vlees en vis eerst op kamertemperatuur (18 graden Celsius) komen. Dan wordt het dikke gedeelte van het vlees of de vis sneller gaar.

Houd vlees en vis binnen op een warme dag

Wordt het een warme dag? Presenteer het vlees en de vis dan niet buiten, maar binnen op kamertemperatuur. Dit voorkomt bederf. 

Houd het hygiënisch 

Vooral met kipfilet is het oppassen geblazen. Snijd bijvoorbeeld niet op hetzelfde plankje eerst de kipfilet en daarna een tomaat.

Vermijd vlammen

Maak het vuur in de barbecue niet te groot. Dit voorkomt dat de boel verbrandt. Vlammen ontstaan vooral door het druipvet van vlees en olie.  

Voorkom dat het vlees opkrult

Als je een kotelet of entrecote bakt, maak dan altijd een sneetje in het vet. Dit voorkomt dat het vlees opkrult.

Leg niet teveel vlees en vis op de barbecue

Verschillende soorten vlees en vis hebben ook verschillende tijden nodig om te garen. Best lastig om dat allemaal goed in de gaten te houden. Dat gaat beter als er niet te veel op de barbecue ligt.

Ontsmet het rooster met citroensap

Haal een halve citroen in huis. Daarmee kan je het rooster af en toe even ontsmetten. Dit voorkomt dat het vlees naar vis smaakt, en omgekeerd.

Snijd het vlees niet direct nadat je het vak de barbecue hebt gehaald

Een tip voor rundvlees en lamsvlees. Beter is het om het vlees tien minuten te laten liggen in aluminiumolie. Dan stroomt het bij het snijden veel minder vocht uit. Het vlees blijft sappiger.

Keer vlees en vis niet te snel om

Keer het vlees en de vis niet te snel om. Want het kan aan het rooster plakken. Na een paar minuten laat het vlees en de vis vanzelf los.

Gebruik een vleestang (en geen vork)

Met een vleestang blijven de sappen in het vlees bewaard. Als je er met een vork in prikt, lopen de sappen eruit en wordt het vlees droog. 

Succes met het voorbereiden van de BBQ en wij hopen dat deze tips waardevol zijn geweest om er een feest van te maken!

 
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!